Nieuw Lid

Introductie algemeen

Bij TTV Breda is er de mogelijkheid aanwezig om eerst 3 avonden gratis en vrijblijvend te komen spelen en te zien of de vereniging je bevalt. Daarna kan je beslissen om lid te worden. Lid worden van onze vereniging kan d.m.v. het inschrijfformulier. Je kunt het INSCHRIJFFORMULIER downloaden, maar ook verkrijgen en inleveren bij de trainers of de bestuursleden.

Jeugd

Wanneer je lid van een vereniging wilt worden dan is het prettig dat je van tevoren weet wat die vereniging voor jou kan betekenen. Als je pas begint met tafeltennis moet je natuurlijk nog veel leren. Hiervoor kun je de trainingen volgen. Je kunt gewoon een keer langskomen: de hoofdtraining is op donderdag van 18:30 tot 19:30 (beginners 1) en van 19:30 tot 20:30 (gevorderden 2) en wordt gegeven door een enthousiaste gediplomeerde trainer. Adres: Viandenlaan 2, Breda (toegang via schoolplein, linker gymzaal 1, zonodig aanbellen). Speciaal voor de jeugd is er de mogelijkheid om bij de trainer of de assistenten voor slechts 15 euro een tafeltennisintroductiekaart aan te schaffen. Met deze kaart kun je vier keer mee trainen, alvorens te besluiten om lid te worden. Na een tijdje is het mogelijk om competitie te gaan spelen (als je dit wilt natuurlijk). Als je pas lid bent zul je over het algemeen beginnen met trainen met de basisgroep (groep 1) waar je, zoals de naam al zegt, de basisbeginselen van het tafeltennis worden geleerd. Na verloop van tijd is het mogelijk om de trainingen te gaan volgen bij de gevordengroep (groep 2). De gevorderdengroep is bestemd voor tafeltennissers die de basisslagen (backhand, forehand) beheersen. In deze groep zitten ook de competitiespelers.

De vaste trainingsavond is op donderdag. Sinds september 2015 is het ook mogelijk om te trainen op dinsdag. Zelfde plaats en tijden als op donderdag. Zie ook de zaaltijden.

Competitie en wedstrijden
De competitiewedstrijden voor de jeugd worden op zaterdagochtend gespeeld. Thuiswedstrijden zijn van 10:00 tot 14:00 op de Viandenlaan 2, Breda. Per jaar worden er twee competities gespeeld. Er zijn 2 competitieseizoenen en die lopen van eind september tot eind november en van eind januari tot eind april. Je speelt per competitieseizoen over het algemeen 10 wedstrijden (5 uit- en 5 thuiswedstrijden). Naast de competitie is het ook nog mogelijk om aan diverse toernooien mee te doen zoals de Brabantse- en West-Brabant Kampioenschappen. Ook worden er ieder jaar meerkampen georganiseerd. Dit soort toernooien worden meestal in de “vrije” weekenden gespeeld.

Senioren

Zowel voor recreanten als voor spelers/speelsters die het leuk vinden om in competitieverband hun sport te beoefenen biedt TTV Breda mogelijkheden.

Training/vrij spelen
Ieder seniorlid van TTV Breda wordt in de gelegenheid gesteld om trainingen te volgen. Deze trainingen worden verzorgd door een gediplomeerde trainer. Indien je de trainingen wilt volgen kun je dit aangeven bij de trainer. De vaste trainingsavond is op donderdag van 20:30 tot 21:30, Viandenlaan 2, Breda. Vrij spelen kan na de training tot 22:00 uur. Sinds kort kan er ook getraind worden op dinsdagavond van 19:30 tot 20:30 in de gymzaal van de Viandenlaan 2.

Vrij spelen / recreanten

Op woensdagavond is er vrij spelen voor recreanten van 20:00 tot 22:30 op de locatie Toppaasstraat 13 te Breda (Gemeentelijk Sportcentrum, Voorhal).  Zie ook de zaaltijden.

Competitie
TTV Breda speelt zijn competitiewedstrijden bij twee verschillende bonden, namelijk de NTTB en de Tafeltennisbond “De Baronie”. De thuiswedstrijden van de NTTB competitie spelen zich af op de vrijdagavond en de Baroniecompetitie op de woensdagavond. De uitwedstrijden van de NTTB competitie zijn ook meestal op vrijdagavond en bij de Baroniecompetitie op alle doordeweekse avonden. Bij allebei de bonden kunnen zowel heren, dames als gemengde teams terecht.  De  wedstrijden bij de Baronie zijn over het algemeen dichter in de buurt. Indien je geïnteresseerd bent in het spelen van competitie kun je jezelf aanmelden bij de wedstrijdsecretaris.

De thuiswedstrijden van de seniorcompetitie zijn in het Gemeentelijk Sportcentrum, Toppaasstraat 13, Breda.

Toernooien
Ieder jaar worden er vele toernooien georganiseerd zowel voor NTTB spelers als voor Baroniespelers. Informatie over deze toernooien wordt verspreid via de informatiewanden in onze bar/ontmoetingsruimte en via het clubblad.De vereniging zelf organiseert ook nog ieder jaar een familietoernooi, een plankentoernooi en de clubkampioenschappen.Tevens bestaat er nog de mogelijkheid om mee te doen aan de zogenaamde meerkampen.

Recreanten

Bij recreatief tafeltennis ben je op een plezierige en gezellige manier bezig om je conditie op peil te brengen en/of te houden of te verbeteren. Alle denkbare spelvormen kunnen ten allen tijde worden toegepast. Je kunt zelf bepalen of je zuiver recreatief wilt tafeltennissen of dat je een wedstrijdelement wilt inbouwen. Je krachten kunnen gemeten worden met tegenstanders zowel in clubverband als tijdens recreatietoernooien die regelmatig georganiseerd worden. Je hebt dus volop de gelegenheid om een balletje te slaan en tussendoor kan je aan de bar iets nuttigen.