Nieuw Lid

Introductie algemeen

Bij TTV Breda is er de mogelijkheid aanwezig om eerst 3 avonden gratis en vrijblijvend te komen spelen en te zien of de vereniging je bevalt. Daarna kan je beslissen om lid te worden. Lid worden van onze vereniging kan d.m.v. het inschrijfformulier. Je kunt het INSCHRIJFFORMULIER downloaden, maar ook verkrijgen en inleveren bij de trainers of de bestuursleden.

Jeugd

Wanneer je lid van een vereniging wilt worden dan is het prettig dat je van tevoren weet wat die vereniging voor jou kan betekenen. Als je pas begint met tafeltennis moet je natuurlijk nog veel leren. Hiervoor kun je de trainingen volgen. Je kunt gewoon een keer langskomen: de hoofdtraining is op donderdag van 19:00 tot 20:00 (beginners  en gevorderden) en wordt gegeven door een enthousiaste trainer. Adres: Viandenlaan 2, Breda (toegang via schoolplein, linker gymzaal 1, zo nodig aanbellen). Op dinsdag bestaat ook de mogelijkheid om te trainnen van 19:00 tot 20:00. Speciaal voor de jeugd is er de mogelijkheid om bij de trainer of de assistenten voor slechts 15 euro een tafeltennisintroductiekaart aan te schaffen. Met deze kaart kun je vier keer mee trainen, alvorens te besluiten om lid te worden. Na een tijdje is het mogelijk om competitie te gaan spelen (als je dit wilt natuurlijk).  Zie ook de zaaltijden.

Competitie en wedstrijden
De competitiewedstrijden voor de jeugd worden op zaterdagochtend gespeeld. Thuiswedstrijden zijn van 10:00 tot 14:00 in de voorhal van het Gemeentelijk Sportcentrum De Scharen, Topaassstraat 13, Breda. Er zijn 2 competitieseizoenen en die lopen van eind september tot eind november (najaar) en van eind januari tot eind april (voorjaar). Je speelt per competitieseizoen over het algemeen 10 wedstrijden (5 uit- en 5 thuiswedstrijden). Naast de competitie is het ook nog mogelijk om aan diverse toernooien mee te doen zoals de Brabantse- en West-Brabant Kampioenschappen. Ook worden er ieder jaar meerkampen georganiseerd. Dit soort toernooien worden meestal in de “vrije” weekenden gespeeld.

Senioren

Zowel voor recreanten als voor spelers/speelsters die het leuk vinden om in competitieverband hun sport te beoefenen biedt TTV Breda mogelijkheden.

Training
Ieder seniorlid van TTV Breda wordt in de gelegenheid gesteld om trainingen te volgen. Deze trainingen worden verzorgd door een trainer. Indien je de trainingen wilt volgen kun je dit aangeven bij de trainer. De vaste trainingsavond is op woensdag van 20:00 tot 21:00, Voorhal van Gemeentelijk Sportcentrum De Scharen, Topaasstraat 13, Breda. Vrij spelen kan na de training nog tot 22:30 uur. Zie ook de zaaltijden.

Vrij spelen / recreanten

Competitie
TTV Breda speelt zijn competitiewedstrijden bij twee verschillende bonden, namelijk de NTTB en de Tafeltennisbond “De Baronie”. De thuiswedstrijden van de NTTB competitie spelen zich af op de vrijdagavond en de Baroniecompetitie op de woensdagavond. De uitwedstrijden van de NTTB competitie zijn ook meestal op vrijdagavond en bij de Baroniecompetitie op alle doordeweekse avonden. Bij allebei de bonden kunnen zowel heren, dames als gemengde teams terecht.  De  wedstrijden bij de Baronie zijn over het algemeen dichter in de buurt. Indien je geïnteresseerd bent in het spelen van competitie kun je jezelf aanmelden bij de wedstrijdsecretaris.

De thuiswedstrijden van de seniorcompetitie zijn in de achter gymzaal van het Gemeentelijk Sportcentrum De Scharen, Topaasstraat 13, Breda.

Toernooien
Ieder jaar worden er vele toernooien georganiseerd zowel voor NTTB spelers als voor Baroniespelers. Informatie over deze toernooien wordt verspreid via de informatiewanden in onze bar/ontmoetingsruimte en via het clubblad.De vereniging zelf organiseert ook nog ieder jaar een familietoernooi, een plankentoernooi en de clubkampioenschappen.Tevens bestaat er nog de mogelijkheid om mee te doen aan de zogenaamde meerkampen.

Recreanten

Bij recreatief tafeltennis ben je op een plezierige en gezellige manier bezig om je conditie op peil te brengen en/of te houden of te verbeteren. Alle denkbare spelvormen kunnen ten allen tijde worden toegepast. Je kunt zelf bepalen of je zuiver recreatief wilt tafeltennissen of dat je een wedstrijdelement wilt inbouwen. Je krachten kunnen gemeten worden met tegenstanders zowel in clubverband als tijdens recreatietoernooien die regelmatig georganiseerd worden. Je hebt dus volop de gelegenheid om een balletje te slaan en tussendoor kan je aan de bar iets nuttigen. Op woensdagavond is er vrij spelen voor recreanten van 20:00 tot 22:30 op de locatie Topaasstraat 13 te Breda (Gemeentelijk Sportcentrum De Scharen, Voorhal).  Zie ook de zaaltijden.