24-06-2020

Per 1 juli kan er weer binnen gesport worden

Hopelijk is iedereen nog in goede gezondheid. Inmiddels zijn de ontwikkelingen met het coronavirus dusdanig dat het er naar uitziet dat we vanaf woensdag 1 juli weer kunnen tafeltennissen! Een en ander is nog onder voorbehoud, omdat de protocollen met de voorwaarden waaronder dit mogelijk gemaakt moet worden nog niet bekend zijn. Het is veel last-minute-werk waardoor voor ons als bestuur ook nog veel onzeker is, maar we proberen alles wat nodig is zoveel mogelijk op tijd te regelen. Soms lukt dit echter niet waarvoor we jullie begrip vragen.

Protocollen met voorwaarden
De sportbonden, RIVM en lokale overheden (gemeente) zijn nog bezig met het opstellen van de protocollen, maar we hebben er vertrouwen in dat we per 1 juli eindelijk weer eens een balletje kunnen slaan! Het is nog een beetje gissen, maar zeker is al dat  training en dubbels nog niet mogelijk zijn. Ook zal waarschijnlijk elke baan/tafel afgezet moeten worden m.b.v. hekjes (speelveldomrandingen) waardoor we even moeten zien hoeveel tafels er dan tegelijk opgezet kunnen worden in de zaal en hoeveel leden er dus tegelijk kunnen spelen.  Ook zullen we misschien met een reserveringssysteem moeten gaan werken. Daarnaast zullen nog wel een aantal extra hygiënemaatregelen gelden opdat er veilig gespeeld kan worden. Wat het totale pakket aan maatregelen zal zijn – en of we dit kunnen realiseren – weten we nu nog niet. Uiteraard laten we dat jullie z.s.m. weten. Waarschijnlijk zal dit op 30 juni zijn.

Speelperiode en inventarisatie belangstelling zomervakantie
Normaal gesproken zouden we kunnen spelen op 1 en 8 juli (20:00 tot 22:00 uur) en dan begint gelijk alweer de zomervakantie met sluiting van de zaal. Dit is natuurlijk wel een beetje een domper na zo lang stil thuis te moeten hebben zitten. De gemeente (als verhuurder van de zaal) is daarom aan het inventariseren of er belangstelling is om de zaal ook in de zomermaanden (periode 13 juli t/m 23 augustus) open te stellen. Daarom aan een ieder van jullie de vraag of je in deze zomerperiode ook wil kunnen tafeltennissen. Dan kunnen we dat inventariseren en bij voldoende belangstelling zullen we dan doorgeven aan de gemeente dat we de zaal ook in de zomer willen huren als dat mogelijk is. Mocht de zomeropening doorgaan, dan is het wel de bedoeling dat je ook daadwerkelijk komt als je dat hebt aangegeven, want de zaal is niet gratis helaas en bij te weinig belangstelling zullen we sowieso de zaal niet huren. Willen jullie z.s.m. doorgeven of je wel of niet in de zomer (woensdagen van 15 juli t/m 19 augustus) wil en zal spelen? Geef ook aan als er weken zijn die je niet kunt. Doe dit uiterlijk zondag 28 juni aanstaande d.m.v een reply op deze e-mail. Wij zullen dan z.s.m. laten weten of het doorgaat.

Inventarisatie belangstelling 1 en 8 juli
Vooruitlopend op een eventueel reserveringssysteem en i.v.m. de aantallen, willen we graag weten wie er van plan is om op 1 en/of 8 juli te komen spelen. Er kan dan dus alleen recreatief gesingeld worden. Waarschijnlijk zullen we met een bepaald roulatiesysteem werken. Geef je speelwens voor 1 en/of 8 juli z.s.m. door d.m.v een reply op deze e-mail. Als er een bepaald maximum overschreden dreigt te worden dan kunnen we kijken hoe we dit kunnen oplossen. Uiteraard zullen we z.s.m. laten weten of en op welke manier het doorgaat.

Beleid rondom Corona (COVID-19)
Wij volgen de adviezen en maatregelen van het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19), Rijksoverheden (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 ), NOC*NSF (https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport), Tafeltennisbond NTTB (https://www.nttb.nl/coronavirus-en-sport/) en De Baronie http://www.ttbdebaronie.nl/). Op betreffende websites kun je zelf ook alle informatie rondom Corona vinden.
Als vanzelfsprekend zullen de inmiddels nieuwe-normaal basis voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen.

——————————————————————————————————————–

16-10-2019

Tafeltennisvereniging Breda maakt halverwege de stand op

Afgelopen vrijdag kwamen de teams van TTV Breda in actie in de vijfde speelronde van de NTTB competitie. Het vlaggenschip van Breda speelt in de 4e klasse C. Na een stroeve start met tweede nederlagen, begon het eerst team er steeds beter in te komen met twee overwinningen. Tegenstander in de vijfde speelronde was Die Meede 5. Het geluk was deze avond duidelijk niet aan hun zijde, want alle wedstrijden die in vijf games werden beslist gingen verloren en de einduitslag was helaas een 4-6 nederlaag. Halverwege de competitie staan ze op de belangrijke veilige vierde plek met vijf punten voorsprong op de vijfde plek.

In de najaar competitie heeft er een teamwissel plaats gevonden. Na de promotie van het derde team zijn zij het nieuwe tweede team geworden. Ze zijn ingedeeld in de 5e klasse E. In de eerste vier speelweken presteerden ze zeer wisselend. Klinkende zegens als een 10-0 overwinning in de eerste speelronde en een 8-2 overwinning in de derde speelronde werden afgelost met twee keer een 7-3 nederlaag in de speelrondes twee en vier. ’s Middags kregen ze te horen dat SV Red Star ’58 4 zich had teruggetrokken, daardoor is de 8-2 overwinning geschrapt en zijn gezakt van de tweede plek naar de derde plek. Het doel was duidelijk. Bij winst op de nieuwe nummer twee TIOS ‘51 7 wordt de tweede plek terug veroverd. Na een spannende avond werd het 6-4 voor de mannen van Breda 2 en ze staan nu één punt voor op de nummer drie.

Het derde team loopt het hele seizoen al op schema om kampioen te worden en te promoveren naar de vijfde klasse. Ze spelen in de poule 6D. Ze hedden twee zeer ruime overwinningen geboekt, een knap gelijkspel en een nipte nederlaag voordat TIOS ’51 9 op bezoek kwam. Het derde team heeft hier aan hun percentages en aan hun ratings kunnen werken want pas bij de laatste wedstrijd hebben ze hun tegenstander hoeven te feliciteren. Alle andere wedstrijden gingen gewonnen, een klinkende 9-1 overwinning. Mede dankzij deze overwinning gaat Breda 3 ruim aan kop in hun poule.

Tevens heeft TTV Breda nog een team binnen de Baronie. Het team speelt in de Hoofdklasse. Op dit moment staat het Baronieteam knap op een tweede plek met 32 punten uit vijf wedstrijden. Als ze de tweede plek vast kunnen houden, dan mogen ze een promotiewedstrijd spelen tegen de nummer zes uit de Ereklasse. Voor de bovenste twee plekken lijken er halverwege nog maar drie ploegen in de race te zijn. Prinsenbeek 1, die nu bovenaan staat, Breda 1 en Die Meede 2. Het belooft nog een spannende strijd tussen deze ploegen te worden.

Door: Sietse Broeken

TTV Breda maakt halverwege de stand op

——————————————————————————————————————–