16-10-2019

Tafeltennisvereniging Breda maakt halverwege de stand op

Afgelopen vrijdag kwamen de teams van TTV Breda in actie in de vijfde speelronde van de NTTB competitie. Het vlaggenschip van Breda speelt in de 4e klasse C. Na een stroeve start met tweede nederlagen, begon het eerst team er steeds beter in te komen met twee overwinningen. Tegenstander in de vijfde speelronde was Die Meede 5. Het geluk was deze avond duidelijk niet aan hun zijde, want alle wedstrijden die in vijf games werden beslist gingen verloren en de einduitslag was helaas een 4-6 nederlaag. Halverwege de competitie staan ze op de belangrijke veilige vierde plek met vijf punten voorsprong op de vijfde plek.

In de najaar competitie heeft er een teamwissel plaats gevonden. Na de promotie van het derde team zijn zij het nieuwe tweede team geworden. Ze zijn ingedeeld in de 5e klasse E. In de eerste vier speelweken presteerden ze zeer wisselend. Klinkende zegens als een 10-0 overwinning in de eerste speelronde en een 8-2 overwinning in de derde speelronde werden afgelost met twee keer een 7-3 nederlaag in de speelrondes twee en vier. ’s Middags kregen ze te horen dat SV Red Star ’58 4 zich had teruggetrokken, daardoor is de 8-2 overwinning geschrapt en zijn gezakt van de tweede plek naar de derde plek. Het doel was duidelijk. Bij winst op de nieuwe nummer twee TIOS ‘51 7 wordt de tweede plek terug veroverd. Na een spannende avond werd het 6-4 voor de mannen van Breda 2 en ze staan nu één punt voor op de nummer drie.

Het derde team loopt het hele seizoen al op schema om kampioen te worden en te promoveren naar de vijfde klasse. Ze spelen in de poule 6D. Ze hedden twee zeer ruime overwinningen geboekt, een knap gelijkspel en een nipte nederlaag voordat TIOS ’51 9 op bezoek kwam. Het derde team heeft hier aan hun percentages en aan hun ratings kunnen werken want pas bij de laatste wedstrijd hebben ze hun tegenstander hoeven te feliciteren. Alle andere wedstrijden gingen gewonnen, een klinkende 9-1 overwinning. Mede dankzij deze overwinning gaat Breda 3 ruim aan kop in hun poule.

Tevens heeft TTV Breda nog een team binnen de Baronie. Het team speelt in de Hoofdklasse. Op dit moment staat het Baronieteam knap op een tweede plek met 32 punten uit vijf wedstrijden. Als ze de tweede plek vast kunnen houden, dan mogen ze een promotiewedstrijd spelen tegen de nummer zes uit de Ereklasse. Voor de bovenste twee plekken lijken er halverwege nog maar drie ploegen in de race te zijn. Prinsenbeek 1, die nu bovenaan staat, Breda 1 en Die Meede 2. Het belooft nog een spannende strijd tussen deze ploegen te worden.

Door: Sietse Broeken

TTV Breda maakt halverwege de stand op

——————————————————————————————————————–