23-01-2023

Benieuwd hoe spelers het doen ?!

Wil je graag weten hoe TTV Breda het doet in De Baronie en NTTB. Bekijk en volg dan de spelers via de volgende pagina’s: De Baronie en/of NTTB.


19-01-2023

Eerste training is een feit.

Gisteren was de eerste training en we moesten meteen aan de bak. We komen ze allemaal wel een keer tegen in het tafeltennis, spelers met een noppen bat. Maar hoe speel je hier nu tegen?

Met 4 gast spelers en een hoop extra noppen batjes konden we dit in de training uittesten. De avond werd goed bezocht en we hebben weer veel geleerd. Graag willen we onze trainer John en de 4 gast spelers Peter, Wim, Bram en Ramiro, bedanken voor een geslaagde avond.

Training Noppen spelers

16-01-2023

Kampioen is bekend!

Het is zover, we hebben een nieuwe kampioen! Na een mooie en sportieve dag, mag Toon voor een jaar lang zichzelf clubkampioen noemen van TTV Breda. Gefeliciteerd met deze overwinning.

Sfeerbeelden clubkampioenschap 2023

11-01-2023

Eerste training nieuwe jaar

Woensdag 18 januari start de training door John weer. Het wordt gelijk een hele leuke training, want John heeft een aantal noppenspelers uitgenodigd. Dan kunnen we eens goed oefenen, hoe je nou tegen zo iemand het best kunt spelen, zonder helemaal gefrustreerd te raken.

Vanaf dan mogen er ook leden van Gageldonk deelnemen aan de trainingsavonden door John, dus er kunnen wat onbekende gezichten bij zijn.

We hebben de trainingen voor het eerste halfjaar van 2023 gepland op ongeveer om de week. Zie de activiteiten pagina voor de planning.

Table Tennis Ball Sports Bat Ping-pong Tennis

05-01-2023

Clubkampioenschappen & Nieuwjaarsbijeenkomst

Op zondag 15 januari  2023 wordt weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Dit zal zijn van 11:00 tot 15:00 in onze speelzaal in De Scharen. Deelname is gratis en alleen voor leden. Vergeet je niet op te geven. Dit kan nog tot 8 januari.

Aansluitend zullen we nog het nieuwe jaar starten met een drankje. We hopen jullie allen te zien.


01-01-2023

Beste Wensen

Namens het bestuur van TTV Breda wensen wij iedereen en vooral onze leden een gelukkig nieuwjaar en veel succes in de nieuwe competities.


28-12-2022

Samenwerking Gageldonk

In het nieuwe jaar gaat TTV Breda samenwerken met tafeltennisvereniging Gageldonk. Per januari 2023 speelt TTV Breda hun thuiswedstrijden in de Baroniecompetitie voortaan niet meer op woensdag in De Scharen, maar op dinsdagavond bij tafeltennisvereniging Gageldonk. Hierdoor kunnen we op onze vaste speelavond op woensdag vaker training aanbieden.

Als tegenprestatie mogen leden van Gageldonk deelnemen aan de trainingen bij TTV Breda op woensdagavond in de Scharen.

Op deze manier gaan beide verenigingen elkaar een beetje helpen. We gaan dus niet samenvoegen, maar wel samenwerken, waarbij beide verenigingen hun eigen identiteit behouden.

Vooralsnog is afgesproken dit voor een half jaar zo te doen en dan te evalueren hoe een en ander uitpakt voor beide clubs. Daarna kijken we verder of en hoe we de samenwerking zullen voortzetten.


24-12-2022

Resultaten afgelopen seizoen

BARONIE

Breda 2 is voor de derde keer op een rij kampioen geworden. Dit keer waren Annette, Lin, Rob en Norman niet te stoppen in de derde klasse. Ze zijn met maar liefst 18 punten voorsprong op de nummer twee, Belcrum 4, kampioen geworden. Komend seizoen komen ze uit in de 2e Klasse. Kijken of ze weer zo goed kunnen presteren.

Waar Breda 2 in de Baronie kampioen is geworden, hadden alle andere teams het erg moeilijk dit seizoen. Na twee kampioenschappen voor Breda 1 in de Hoofdklasse van de Baronie, kwamen ze dit keer uit in de Ereklasse. Helaas moesten ze vanwege ziekte de laatste twee wedstrijden met twee man spelen en mede daardoor eindigden ze als laatste. Komend seizoen spelen ze weer in de Hoofdklasse waar ze weer titelfavoriet nummer één zullen zijn.

NTTB

Er kwamen ook drie teams uit in de NTTB-competitie. Het eerste team kwam na de winst in de 4e Klasse nu uit in de 3e Klasse. Ondanks dat het tot het einde spannend was, zijn ze 6e geworden en komen ze volgend seizoen weer uit in de 4e Klasse. Het 2e team was vorig seizoen gepromoveerd naar de 4e klasse na de overwinning in de promotiewedstrijden. Dit seizoen was het doel lijfsbehoud. Breda 2 eindigde als 5e en moesten daarom weer een promotie-/degradatiewedstrijd spelen, alleen nu voor behoud in de 4e Klasse. Deze wedstrijd werd overduidelijk met 7-2 gewonnen, waardoor ze in hun missie geslaagd zijn en volgens seizoen weer in de 4e Klasse spelen. Tot slot kwam Breda 3 uit in de 6e Klasse. Dit was een nieuw team. Waar de start erg goed was, zakte ze helaas weg. Ook Breda 3 eindigde als 5e, en moesten een promotie-/degradatiewedstrijd spelen. Echter werden ze vrijgeloot waardoor ze minimaal nog een seizoen extra in de 6e Klasse zullen uitkomen


24-09-2022

Tweede ronde NTTB

Helaas, de tweede ronde is minder goed verlopen. Alle 3 de teams slaagde er niet in om de winst te pakken. Volgende week nieuwe kansen.
Zet hem op!


23-09-2022

Succes voor vanavond

Wij wensen onze 3 teams veel succes tegen Waalwijk 2, ODT 4 en Hooghei 2. Alle teams spelen vandaag thuis. Zet hem op!


21-09-2022

Kom trainen of een keertje kijken

Vanavond om 20:30 uur is er weer training. Ben je benieuwd kom gerust een keer kijken. Voor onze leden vergeet je badje niet mee te nemen.


17-09-2022

Eerste competitie week NTTB

Afgelopen avond hebben ons NTTB teams hun eerste competitie wedstrijd weer achter de rug. Op deze regenachtige avond werden wisselvallige resultaten geboekt. Het eerste team verloor uit tegen Die Meede 2 met 8-2. Team 2 deed het beter, met een knappe overwinning uit tegen SV Red Star ’58 3, namelijk 6-4. Onze nieuwe en derde team deed het, het beste door Smash 3 met 8-2 te verslaan.

Wil je de tussenstanden zien en blijven volgen hoe ze het doen bekijk dan de pagina NTTB.


09-09-2022

Eerste training

Afgelopen woensdag hebben we weer de eerste training van het seizoen erop zetten. Dit keer lag de focus op het voetenwerk, service en retourneren. Volgende week een nieuwe training.
Kom jij ook?


27-07-2022

Tafeltennis deze zomer

TTV Breda kent geen zomersluiting. We spelen wel tijdelijk op een andere locatie, omdat Sporthal De Scharen niet beschikbaar is. Vanaf 27 juli tot en met 31 augustus kan er op de gebruikelijke tijd gespeeld worden in Gymzaal De Viandenlaan.
Adres: Viandenlaan 2, 4835 EG Breda.


26-07-2022

Dubbelkampioenschap 2022

Dit jaar is weer het dubbelkampioenschap gehouden. Anders dan andere jaren, had je dit jaar geen vaste partner. Elke ronde trok je een kaart om je dubbelpartner en tegenstanders te bepalen. Na alle rondes werden de gewonnen sets bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten is de KAMPIOEN.

Op een mooie 2e plaats is Bep terecht gekomen. Het was een spannende strijd tussen de nummer 2 en 1. Na sets tellen en uiteindelijk onderlinge resultaat is Albert tot kampioen gekroond. Gefeliciteerd beide!

Nummer 1: Albert en nummer 2: Bep

30-06-2022

Laatste Training

Gisteren was het de laatste training van dit seizoen. Een goed moment om te kijken naar je materiaal en misschien te kiezen voor een nieuw batje?

Volop keuze en materiaal om te proberen

26-05-2022

De Baronie 2021-2022

Het afgelopen jaar hebben we goede prestaties geleverd met onze Baronie teams. Sinds dit jaar hebben we een tweede team erbij, welke gelijk in hun eerste seizoen kampioen werden van de 5e klasse (zie foto).
In een iets andere samenstelling zijn ze gisteren opnieuw kampioen geworden, ditmaal in de 4e klasse. Zullen ze weer promoveren komend seizoen??

Het eerste team mag er ook zijn. Zij zijn twee keer kampioen geworden in de hoofdklasse. Namens het bestuur: Goed gedaan beide teams!

Team 2, najaar 2021

15-05-2022

Eindstand Nttb

Het zit erop voor de NTTB. Beide teams hebben het zeer goed gedaan. Team 1 is direct gepromoveerd naar de 3e klasse. Met 80 punten en 22 punten voorsprong waren zij heer en meester. Het tweede team heeft na een spannende promotie duel gewonnen van Smash ’76 5. Zij kunnen volgend seizoen hun best gaan doen in de 4e klasse.
Namens het gehele bestuur, goed gedaan!

De Baronie competitie duurt nog twee weken. Beide teams maken nog kans op het kampioenschap. We houden jullie op de hoogte.

Viering na afloop overwinning team 2

23-04-2022

Koningsdag

Vanwege koningsdag is er op woensdag 27-04-2022 geen tafeltennis. De zaal is namelijk gesloten!


04-04-2022

Weer terug naar Sportcentrum De Scharen

De verhuurder van onze zaal heeft laten weten dat het gemeentelijk Sportcentrum Breda weer beschikbaar is voor sport. De opvang van vluchtelingen uit Oekraïne is afgelopen weekend verhuisd naar een andere locatie.
Dit houdt in dat we per direct weer volledig spelen op onze vertrouwde plek in De Scharen. Dit geldt dus voor zowel de woensdagen als de vrijdagen. 


15-03-2022

Voorlopig andere speelplek

De verhuurder van onze zaal heeft laten weten dat het gemeentelijk Sportcentrum Breda per direct volledig ter beschikking is gesteld aan de crisisorganisatie voor de regio West-Brabant ten behoeve van de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daarmee kunnen we tot nader bericht niet meer terecht in de speelzalen van het gemeentelijk Sportcentrum. Omdat de situatie in Oekraïne zeer onzeker is, kunnen wij u helaas nog niet berichten over de einddatum van deze situatie. Op woensdag 16 maart spelen we sowieso niet, omdat de speelzaal al gesloten zou zijn i.v.m. de Gemeenteraadsverkiezingen.
Als Bestuur zijn we naarstig op zoek gegaan naar een alternatieve locatie. Het was helaas niet mogelijk om 1 locatie te vinden waar we zowel de woensdag als de vrijdag terecht konden. Daarom is de planning nu als volgt:

  • Op woensdagen (dus vanaf 23 maart) spelen we (vrij spelen, training en Baronie competitie) voorlopig in dezelfde sportzaal als Tafeltennisvereniging Gageldonk: Sporthal Graaf Engelbert, Ganzerik 3, 4822 RK Breda. Dit is het grijze gebouw naast de ingang van de school. We kunnen daar gebruik maken van de spullen van TTV Gageldonk.
  • Op vrijdagen (dus vanaf 18 maart) spelen we (NTTB-competitie) voorlopig in Gymzaal Huis van de Heuvel, Monseigneur Nolensplein 3, 4812 JC Breda. Dit is daar op de eerste verdieping.

In het begin zal het wel even wennen zijn, ook om de nieuwe locaties te kunnen vinden, maar we hopen dat we op deze manier toch nog zo normaal mogelijk kunnen blijven tafeltennissen.


02-12-2021

Voorlopig geen tafeltennis in de avond

Per 28 november geldt een sluitingstijd voor alle binnen- en buitensportsportaccommodaties tussen 17:00 en 05:00 uur. Dit houdt in dat we dus niet meer ‘s-avonds kunnen tafeltennissen op woensdag (training/vrijspelen/competitie) en vrijdag (competitie).

De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.


09-11-2021

Actief controleren coronatoegangsbewijs

Per 6 november zijn enkele nieuwe maatregelen van kracht m.b.t. corona. Belangrijkste wijziging is dat voor sporters een coronatoegangsbewijs (incl. identiteitsbewijs) nodig is. Publiek is niet toegestaan. Als je bij ons komt tafeltennissen, zorg dan dat je je coronatoegangsbewijs kunt tonen (QR-code op papier of op je telefoon, inclusief je identiteitsbewijs). Als je om welke reden dan ook (telefoon leeg of vergeten mee te nemen) geen geldig coronatoegangsbewijs (CTB) kunt of wilt tonen, blijf dan thuis en maak het de degene die de QR-code-check doet niet onnodig lastig. Blijf uiteraard ook thuis bij corona-gerelateerde klachten!


De Gemeente (verhuurder) heeft aangegeven dat ze niet zelf de CTB-check zullen doen, zodra je het Sportcentrum De Scharen binnenkomt. Wij zullen de coronatoegangsbewijs checken bij binnenkomst in de zaal waar we spelen.


16-10-2021

We hebben een nieuwe kampioen!

Afgelopen zondag hebben 10 deelnemers gestreden voor de felbegeerde titel Clubkampioen TTV Breda 2021. De Winnaar is Ruud en hij mag de beker naar de titel naar huis nemen. Gefeliciteerd!

Ook nog een kleine ‘Shout out’ naar Sietse (nummer 2) en Albert (nummer 3).

TTV Breda Beker 2021

29-09-2021

Clubkampioenschap staat gepland

Het is weer zo ver! De clubkampioenschap staat weer voor de deur. Op 10-10-2021 strijden onze leden voor de felbegeerde titel: ‘Clubkampioen TTV Breda’.


04-09-2021

We staan in Sport- en beweegboekje BredaActief

https://cultuurensportstimulering.nl/breda-senioren-2021-2022/#page=51

26-08-2021

Kom trainen of vrij spelen

We zijn al weer enige tijd gezellig aan het trainen op de woensdagavonden en deze avonden worden steeds beter bezocht, maar nog meer leden, aspirant leden of iedereen die gezellig een keer een balletje wil slaan, zijn natuurlijk altijd van harte welkom.

Meld je dan aan door hier te klikken. Geef je op bij een van de verschillende speelmomenten.


14-08-2021

Rob, 30 jaar lid

Afgelopen week was het een bijzondere week. We hebben namelijk een lid die 30 jaar bij de vereniging zit. Reden genoeg om hem even in het zonnetje te zetten.


20-09-2020

Competitie weer begonnen!

Gelukkig zijn de competities weer begonnen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met Corona. Benieuw hoe, bekijk dan onze Corona pagina.

Wil je weten hoe we het doen, ga dan naar onze pagina’s met de standen: Baronie en NTTB.


07-09-2020

Ook dit jaar weer in de verenigingskrant!

Voor onze zoektocht naar nieuwe leden, hebben we een advertentie in de verenigingskrant geplaatst. Geïnteresseerd om een keer te komen kijken, laat het ons weten. Helaas is, vanwege Corona, zomaar binnen lopen niet mogelijk. Stuur een mail naar info@ttvbreda.nl


02-07-2020

Speelzaal is op 1 juli nog gesloten, vanaf 8 juli kan er weer gesport worden

De gemeente Breda (als verhuurder en als lokale autoriteit) is nog bezig met het opstellen van de protocollen met voorwaarden waaronder er weer gebruik kan worden gemaakt van het Sportcentrum De Scharen. Dit is ingewikkelder dan vooraf gedacht. De Scharen zal daarom pas weer open gaan op 6 juli en dat houdt in dat we dus ook pas vanaf woensdag 8 juli zullen kunnen tafeltennissen. Waarschijnlijk kunnen we vervolgens wel de hele zomer gebruik maken van de zaal, maar dit nog onder voorbehoud. Ook zal de aanvangstijd waarschijnlijk veranderen naar 20:30 uur, omdat er tussen iedere gebruiker/activiteit minimaal 15 minuten speling moet zijn.


24-06-2020

Per 1 juli kan er weer binnen gesport worden

Hopelijk is iedereen nog in goede gezondheid. Inmiddels zijn de ontwikkelingen met het coronavirus dusdanig dat het er naar uitziet dat we vanaf woensdag 1 juli weer kunnen tafeltennissen! Een en ander is nog onder voorbehoud, omdat de protocollen met de voorwaarden waaronder dit mogelijk gemaakt moet worden nog niet bekend zijn. Het is veel last-minute-werk waardoor voor ons als bestuur ook nog veel onzeker is, maar we proberen alles wat nodig is zoveel mogelijk op tijd te regelen. Soms lukt dit echter niet waarvoor we jullie begrip vragen.

Protocollen met voorwaarden
De sportbonden, RIVM en lokale overheden (gemeente) zijn nog bezig met het opstellen van de protocollen, maar we hebben er vertrouwen in dat we per 1 juli eindelijk weer eens een balletje kunnen slaan! Het is nog een beetje gissen, maar zeker is al dat  training en dubbels nog niet mogelijk zijn. Ook zal waarschijnlijk elke baan/tafel afgezet moeten worden m.b.v. hekjes (speelveldomrandingen) waardoor we even moeten zien hoeveel tafels er dan tegelijk opgezet kunnen worden in de zaal en hoeveel leden er dus tegelijk kunnen spelen.  Ook zullen we misschien met een reserveringssysteem moeten gaan werken. Daarnaast zullen nog wel een aantal extra hygiënemaatregelen gelden opdat er veilig gespeeld kan worden. Wat het totale pakket aan maatregelen zal zijn – en of we dit kunnen realiseren – weten we nu nog niet. Uiteraard laten we dat jullie z.s.m. weten. Waarschijnlijk zal dit op 30 juni zijn.

Speelperiode en inventarisatie belangstelling zomervakantie
Normaal gesproken zouden we kunnen spelen op 1 en 8 juli (20:00 tot 22:00 uur) en dan begint gelijk alweer de zomervakantie met sluiting van de zaal. Dit is natuurlijk wel een beetje een domper na zo lang stil thuis te moeten hebben zitten. De gemeente (als verhuurder van de zaal) is daarom aan het inventariseren of er belangstelling is om de zaal ook in de zomermaanden (periode 13 juli t/m 23 augustus) open te stellen. Lees er hier meer over.


10-03-2020

Corona

Het Coronavirus breidt zich inmiddels flink uit en in verband hiermee worden steeds meer maatregelen afgekondigd op zowel landelijk als regionaal niveau om de verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan of te vertragen.
Als club volgen we uiteraard de adviezen en aanwijzingen die gegeven worden door de lokale, regionale of landelijke overheid.

Training 11 maart afgelast
Alle Brabanders zijn opgeroepen om de komende zeven dagen (t/m maandag 16 maart) sociaal contact te beperken en geen nieuwe sociale contacten aan te gaan. Wij hebben daarom als bestuur besloten dat de training as. woensdag 11 maart niet door gaat.

NTTB Competitie
Op dit moment is de NTTB-competitie niet afgelast, maar hou het nieuws hierover goed in de gaten op de site van de NTTB (https://www.nttb.nl/coronavirus-en-sport/).

Baronie Competie
De Baronie competitie is voor deze week afgelast. Voor de volgende weken is afhankelijk van de ontwikkelingen.


22-01-2020

Clubkampioenschap TTV Breda 2020

Afgelopen zondag was het weer zover…

Het Clubkampioenschap 2020 is een feit. Wederom is er gestreden voor die felbegeerde eerste prijs. De kampioen van vorige jaar heeft zijn titel kunnen verdedigen.

Wie daagt hem komend jaar uit en stoot hem van zijn troon?

Prijzen Clubkampioenschap TTV Breda Breda

06-01-2020

Beste wensen en sportief 2020!

We wensen iedereen natuurlijk een sportief en mooi 2020. Op woensdag 8 januari 2020 kan er van 20:00 tot 22:00 uur weer gespeeld worden.


17-12-2019

BREDA 3 PROMOVEERT

Ons derde team heeft de eerste plaats behaald in de NTTB najaarscompetitie en promoveert daarom van de 6e naar de 5e klasse. Komende voorjaarscompetitie spelen er 2 teams in de 5e klasse en 1 team in de 4e klasse.


16-10-2019

Tafeltennisvereniging Breda maakt halverwege de stand op

Afgelopen vrijdag kwamen de teams van TTV Breda in actie in de vijfde speelronde van de NTTB competitie. Het vlaggenschip van Breda speelt in de 4e klasse C…
In de najaar competitie heeft er een teamwissel plaats gevonden. Na de promotie van het derde team zijn zij het nieuwe tweede team geworden….
Het derde team loopt het hele seizoen al op schema om kampioen te worden en te promoveren naar de vijfde klasse….
Tevens heeft TTV Breda nog een team binnen de Baronie. Het team speelt in de Hoofdklasse….
Meer lezen klik hier

TTV Breda maakt halverwege de stand op

21-08-2019

Open Avond woensdag 4 september om 20:30

Op 4 september wordt er een Open avond gehouden. Iedereen is welkom om te komen trainen of gewoon lekker een balletje te slaan.
4 september om 20:30, Topaasstraat 13, 4817 HA Breda


21-08-2019

Zaal weer geopend

Op woensdag 21-08 kan er weer getafeltennist worden. Op 28-08 vindt er een oefenwedstrijd plaats tussen TTV Breda en TTV Rikketik / TTV Belcrum. Vanaf 04-09 kan er weer getraind worden onder begeleiding van de trainer.


30-03-2019

Website vernieuwd

Onze website is vereenvoudigd en geactualiseerd. Hij is nu ook goed leesbaar op tablet en smartphone.

Opmerkingen zijn welkom op bestuur@ttvbreda.nl.


28-03-2019

UNDER CONSTRUCTION

Er wordt momenteel aan de website gewerkt

Mocht u vragen hebben over de vereniging, dan kunt u een mail sturen naar info@ttvbreda.nl