Terug naar Nieuwsberichten


28-12-2022

Samenwerking Gageldonk

In het nieuwe jaar gaat TTV Breda samenwerken met tafeltennisvereniging Gageldonk. Per januari 2023 speelt TTV Breda hun thuiswedstrijden in de Baroniecompetitie voortaan niet meer op woensdag in De Scharen, maar op dinsdagavond bij tafeltennisvereniging Gageldonk. Hierdoor kunnen we op onze vaste speelavond op woensdag vaker training aanbieden.

Als tegenprestatie mogen leden van Gageldonk deelnemen aan de trainingen bij TTV Breda op woensdagavond in de Scharen.

Op deze manier gaan beide verenigingen elkaar een beetje helpen. We gaan dus niet samenvoegen, maar wel samenwerken, waarbij beide verenigingen hun eigen identiteit behouden.

Vooralsnog is afgesproken dit voor een half jaar zo te doen en dan te evalueren hoe een en ander uitpakt voor beide clubs. Daarna kijken we verder of en hoe we de samenwerking zullen voortzetten.


24-12-2022

Resultaten afgelopen seizoen

BARONIE

Breda 2 is voor de derde keer op een rij kampioen geworden. Dit keer waren Annette, Lin, Rob en Norman niet te stoppen in de derde klasse. Ze zijn met maar liefst 18 punten voorsprong op de nummer twee, Belcrum 4, kampioen geworden. Komend seizoen komen ze uit in de 2e Klasse. Kijken of ze weer zo goed kunnen presteren.

Waar Breda 2 in de Baronie kampioen is geworden, hadden alle andere teams het erg moeilijk dit seizoen. Na twee kampioenschappen voor Breda 1 in de Hoofdklasse van de Baronie, kwamen ze dit keer uit in de Ereklasse. Helaas moesten ze vanwege ziekte de laatste twee wedstrijden met twee man spelen en mede daardoor eindigden ze als laatste. Komend seizoen spelen ze weer in de Hoofdklasse waar ze weer titelfavoriet nummer één zullen zijn.

NTTB

Er kwamen ook drie teams uit in de NTTB-competitie. Het eerste team kwam na de winst in de 4e Klasse nu uit in de 3e Klasse. Ondanks dat het tot het einde spannend was, zijn ze 6e geworden en komen ze volgend seizoen weer uit in de 4e Klasse. Het 2e team was vorig seizoen gepromoveerd naar de 4e klasse na de overwinning in de promotiewedstrijden. Dit seizoen was het doel lijfsbehoud. Breda 2 eindigde als 5e en moesten daarom weer een promotie-/degradatiewedstrijd spelen, alleen nu voor behoud in de 4e Klasse. Deze wedstrijd werd overduidelijk met 7-2 gewonnen, waardoor ze in hun missie geslaagd zijn en volgens seizoen weer in de 4e Klasse spelen. Tot slot kwam Breda 3 uit in de 6e Klasse. Dit was een nieuw team. Waar de start erg goed was, zakte ze helaas weg. Ook Breda 3 eindigde als 5e, en moesten een promotie-/degradatiewedstrijd spelen. Echter werden ze vrijgeloot waardoor ze minimaal nog een seizoen extra in de 6e Klasse zullen uitkomen


24-09-2022

Tweede ronde NTTB

Helaas, de tweede ronde is minder goed verlopen. Alle 3 de teams slaagde er niet in om de winst te pakken. Volgende week nieuwe kansen.
Zet hem op!


23-09-2022

Succes voor vanavond

Wij wensen onze 3 teams veel succes tegen Waalwijk 2, ODT 4 en Hooghei 2. Alle teams spelen vandaag thuis. Zet hem op!


21-09-2022

Kom trainen of een keertje kijken

Vanavond om 20:30 uur is er weer training. Ben je benieuwd kom gerust een keer kijken. Voor onze leden vergeet je badje niet mee te nemen.


17-09-2022

Eerste competitie week NTTB

Afgelopen avond hebben ons NTTB teams hun eerste competitie wedstrijd weer achter de rug. Op deze regenachtige avond werden wisselvallige resultaten geboekt. Het eerste team verloor uit tegen Die Meede 2 met 8-2. Team 2 deed het beter, met een knappe overwinning uit tegen SV Red Star ’58 3, namelijk 6-4. Onze nieuwe en derde team deed het, het beste door Smash 3 met 8-2 te verslaan.

Wil je de tussenstanden zien en blijven volgen hoe ze het doen bekijk dan de pagina NTTB.


09-09-2022

Eerste training

Afgelopen woensdag hebben we weer de eerste training van het seizoen erop zetten. Dit keer lag de focus op het voetenwerk, service en retourneren. Volgende week een nieuwe training.
Kom jij ook?


27-07-2022

Tafeltennis deze zomer

TTV Breda kent geen zomersluiting. We spelen wel tijdelijk op een andere locatie, omdat Sporthal De Scharen niet beschikbaar is. Vanaf 27 juli tot en met 31 augustus kan er op de gebruikelijke tijd gespeeld worden in Gymzaal De Viandenlaan.
Adres: Viandenlaan 2, 4835 EG Breda.


26-07-2022

Dubbelkampioenschap 2022

Dit jaar is weer het dubbelkampioenschap gehouden. Anders dan andere jaren, had je dit jaar geen vaste partner. Elke ronde trok je een kaart om je dubbelpartner en tegenstanders te bepalen. Na alle rondes werden de gewonnen sets bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten is de KAMPIOEN.

Op een mooie 2e plaats is Bep terecht gekomen. Het was een spannende strijd tussen de nummer 2 en 1. Na sets tellen en uiteindelijk onderlinge resultaat is Albert tot kampioen gekroond. Gefeliciteerd beide!

Nummer 1: Albert en nummer 2: Bep

30-06-2022

Laatste Training

Gisteren was het de laatste training van dit seizoen. Een goed moment om te kijken naar je materiaal en misschien te kiezen voor een nieuw batje?

Volop keuze en materiaal om te proberen

26-05-2022

De Baronie 2021-2022

Het afgelopen jaar hebben we goede prestaties geleverd met onze Baronie teams. Sinds dit jaar hebben we een tweede team erbij, welke gelijk in hun eerste seizoen kampioen werden van de 5e klasse (zie foto).
In een iets andere samenstelling zijn ze gisteren opnieuw kampioen geworden, ditmaal in de 4e klasse. Zullen ze weer promoveren komend seizoen??

Het eerste team mag er ook zijn. Zij zijn twee keer kampioen geworden in de hoofdklasse. Namens het bestuur: Goed gedaan beide teams!

Team 2, najaar 2021

15-05-2022

Eindstand Nttb

Het zit erop voor de NTTB. Beide teams hebben het zeer goed gedaan. Team 1 is direct gepromoveerd naar de 3e klasse. Met 80 punten en 22 punten voorsprong waren zij heer en meester. Het tweede team heeft na een spannende promotie duel gewonnen van Smash ’76 5. Zij kunnen volgend seizoen hun best gaan doen in de 4e klasse.
Namens het gehele bestuur, goed gedaan!

De Baronie competitie duurt nog twee weken. Beide teams maken nog kans op het kampioenschap. We houden jullie op de hoogte.

Viering na afloop overwinning team 2

23-04-2022

Koningsdag

Vanwege koningsdag is er op woensdag 27-04-2022 geen tafeltennis. De zaal is namelijk gesloten!


04-04-2022

Weer terug naar Sportcentrum De Scharen

De verhuurder van onze zaal heeft laten weten dat het gemeentelijk Sportcentrum Breda weer beschikbaar is voor sport. De opvang van vluchtelingen uit Oekraïne is afgelopen weekend verhuisd naar een andere locatie.
Dit houdt in dat we per direct weer volledig spelen op onze vertrouwde plek in De Scharen. Dit geldt dus voor zowel de woensdagen als de vrijdagen. 


15-03-2022

Voorlopig andere speelplek

De verhuurder van onze zaal heeft laten weten dat het gemeentelijk Sportcentrum Breda per direct volledig ter beschikking is gesteld aan de crisisorganisatie voor de regio West-Brabant ten behoeve van de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daarmee kunnen we tot nader bericht niet meer terecht in de speelzalen van het gemeentelijk Sportcentrum. Omdat de situatie in Oekraïne zeer onzeker is, kunnen wij u helaas nog niet berichten over de einddatum van deze situatie. Op woensdag 16 maart spelen we sowieso niet, omdat de speelzaal al gesloten zou zijn i.v.m. de Gemeenteraadsverkiezingen.
Als Bestuur zijn we naarstig op zoek gegaan naar een alternatieve locatie. Het was helaas niet mogelijk om 1 locatie te vinden waar we zowel de woensdag als de vrijdag terecht konden. Daarom is de planning nu als volgt:

  • Op woensdagen (dus vanaf 23 maart) spelen we (vrij spelen, training en Baronie competitie) voorlopig in dezelfde sportzaal als Tafeltennisvereniging Gageldonk: Sporthal Graaf Engelbert, Ganzerik 3, 4822 RK Breda. Dit is het grijze gebouw naast de ingang van de school. We kunnen daar gebruik maken van de spullen van TTV Gageldonk.
  • Op vrijdagen (dus vanaf 18 maart) spelen we (NTTB-competitie) voorlopig in Gymzaal Huis van de Heuvel, Monseigneur Nolensplein 3, 4812 JC Breda. Dit is daar op de eerste verdieping.

In het begin zal het wel even wennen zijn, ook om de nieuwe locaties te kunnen vinden, maar we hopen dat we op deze manier toch nog zo normaal mogelijk kunnen blijven tafeltennissen.


02-12-2021

Voorlopig geen tafeltennis in de avond

Per 28 november geldt een sluitingstijd voor alle binnen- en buitensportsportaccommodaties tussen 17:00 en 05:00 uur. Dit houdt in dat we dus niet meer ‘s-avonds kunnen tafeltennissen op woensdag (training/vrijspelen/competitie) en vrijdag (competitie).

De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.


Terug naar Nieuwsberichten